Skärholmen

Backmans Skärholmen var den första butiken inom Backmansgruppen och startade redan 1959 men låg då i Björkhagens centrum. Under 80-talet var butiken uppdelad med glasögon på gatuplan och kontaktlinsavdelning en trappa upp som drevs av Bo “Bosse” Aronson. När Skärholmens centrum byggdes om 2008, flyttade Backmans in i våra nuvarande lokaler. Vi är sedan dess en fullservice optiker för glasögon och kontaktlinser.

Backmans Skärholmen är idag en modern version av den traditionella familjeoptikern. I butiken träffar du vårt lojala och erfarna team som tillsammans har över 140 års erfarenhet inom optik! Det finns, i princip, inget vi inte sett tidigare. Många av våra kunder har gått här sedan barnsben och vi tar ofta hand om både barn, föräldrar och far- och morföräldrar i samma familj.

Hos oss hittar du också ett av Sveriges största utbud av färgade kontaktlinser, både med och utan styrka. När du handlar hos Backamns får du förutom tillgång till vårt enorma utbud också tryggheten att handla från en legitimerad optiker som sätter din ögonhälsa i första rummet.’

Varmt välkommen!

Hör av dig

Skärholmsgången 14  
127 48 Skärholmen
Skärholmen Centrum

Öppettider

 • Måndag - Fredag
  09:30 - 18:30
 • Lördag
  10:00 - 16:00
 • Söndag
  Stängt

Behöver du hjälp eller har en fråga?

Fyll i formuläret nedan så återkopplar vi så snabbt vi kan

  I Skärholmen träffar du

  Agneta

  Optikerassistent

  Helene

  Optometritekniker

  Anna

  Optikerassistent

  Susanne

  Leg. Optiker

  Ingela

  Leg. Optiker

  Anja

  Leg. Optiker

  Daniel

  Leg. Optiker

  Kommer snart