glasses-banner

Glas

Hos Backmans har vi valt att jobba med Essilor världens främst levernatör av glasögonglas. Vi vill erbjuda de glas med bäst förutsättningar och egenskaper ditt seende behöver, och den tekniska innovation som de bästa forsknings- och utvecklingsexperterna kan leverera.

Essilor jobbar globalt för att förbättra människors liv genom bättre seende både genom att erbjuda ett berett sortiment av optiska glas i högsta kvalitet men även genom olika typer av forsknings- och välgörenhetsprojekt runt om i världen. Man var bland annat.

Vilket glas passar mig?

Beroende på synfel, ålder, arbete, fridtidsintresse och bågval finns det en mängd olika typer av glas att välja bland.

 • Enstrykeglas – Glas för dig som är närsynt, översynt och/eller astigmatiker med en styrka i hela glaset.
 • Progressiva glas - Framtagna för den som behöver olika styrkor för nära och långt håll (detta är normalt för den som är över 40 år). I glaset finns både styrkan för långt och nära håll med en sömnlös övergång därimellan. Kvaliteten på de progressiva glasen spelar stor roll för hur brett synfält man får och hos Backmans rekommenderar vi alltid ett skräddarsytt glas för bästa syn och komfort.
 • Datorglasögon – Vanliga progressiva glas leder ofta till en oergonomisk arbetställning vid datorarbete. Därför finns det en mängd olika glas anpassade för arbete framför bildskräm och i kontorsmiljöer så du slipper smärtor i axlar och nacke.
 • Avslappningsglas – Även mobiler och surfplattor är ansträngade för våra ögon och framförallt lider många yngre av ansträngda ögon. Idag finns det avslappningsglas speciellt framtaget för detta text Essilor Eyezen
 • Solglasögon med styrka – Idag är synfel inget hinder för att bära moderiktiga solglasögon. Välj mellan ett brett urval av färger, graderingar och spegelglas med fullt UV skydd i din styrka. Finns även som polariserande och färgskiftande.
 • Skräddarsydda glas – idag är det inte längre endast progressiva glasögon som ska skräddarsys utan tack vare Eyecode från Essilor kan även du som använder andra typer av glas dra fördel av individanpassade glas.

Glas från Essilor

Vi erbjuder Essilors fulla sortiment av glas och hjälper dig alltid att hitta de alternativ som är bäst för dina förutsättningar. Nedan kan du läsa mer om de mest populära glasen från Essilor som hittar hos Backmans.

Ta hand om ögonen med Eyezen™

Essilor Eyezen™ tillhör en ny generation enkelslipade glas för personer i åldern 20 till 45. Vanliga enkelslipade glas som ger bättre syn. Essilor Eyezen™ förbättrar livskvaliteten: de skyddar mot ansträngda och trötta ögon även efter lång tid framför digitala skärmar.

Låt ögonen vila – Essilor Eyezen™ enkelslipade glas skyddar ögonen vid användning av digitala skärmar. Glaset gör det lättare för ögonen att fokusera på liten text och pixlade bilder på mobila enheter så att läsligheten blir bättre. Glasen kan också skräddarsys efter dina förutsättningar – Essilor Eyecode anpassar glasen efter dina ögons unika mått, så att du ska se bra utan ansträngning.

1

Varilux® X Series™

Varilux X-serien, vårt mest avancerade progressiva glas, hjälper dig att smidigt se varje detalj inom en armlängds avstånd och allting på långt håll. Du kan fortsätta i ditt vanliga tempo utan att bromsas upp av dåligt seende. Det är det perfekta glaset för daglig användning, eftersom du ser klarare och skarpare oavsett vad du gör och inte behöver justera din hållning eller flytta huvudet för att se skarpt på nära håll.

2

 • Total frihet – Upplev alla detaljer inom en armlängds avstånd och längre bort – utan att bromsas upp av dåligt seende
 • Utvidgat seende på nära håll – Aktiviteter som att läsa i sängen, använda digitala enheter och följa din GPS under bilkörning blir mycket enklare.
 • Inga huvudrörelser – Njut av ett skarpt seende utan att behöva röra på huvudet eller justera din hållning i onödan*.
 • Multitasking – Du kan fortsätta som vanligt och göra flera saker samtidigt utan att störas av dålig syn

Mycket av det som är viktigt händer inom en armlängds avstånd*

Varilux® X Series™ tacklar några av de största utmaningarna för dagens progressiva glasögon med vår nya livsstil, där vi ofta byter från smartphone till surfplatta eller använder en hand för att hålla kaffet medan den andra skickar ett sms. Idag sker mycket av det som är viktigt inom en armlängds avstånd. Därför har Essilors forskare fokuserat på att optimera glaset i området för seende inom en armlängds avstånd.

* Varilux® bärartest utförd av oberoende tredje part – single-center studie – Eurosyn – Frankrike (n = 42), 2016.

Varilux® S-Serien

Glasen i Varilux S-serien tillhör våra mest innovativa progressiva glas. De minimerar känslan av obalans som ofta kan upplevas med standard progressiva glas. Du ser klart genom ett brett område i glaset och känner dig säker vid alla dina aktiviteter.

Klarhet från kant till kant, Varilux S tar hänsyn till de fysiologiska skillnaderna mellan ögonen, så att du med lätthet ser från kant till kant och tar bort 90 % av känslan att tappa balansen, vilket ofta kan upplevas med progressiva glas av standardtyp.

Varilux® Physio 3.0

Varilux Physio 3.0 ger ett skarpt och smidigt seende varje. Övergången från seende på långt till nära avstånd är snabb och steglös oavsett aktivitet. Steglös övergång från nära till långt håll och alla avstånd däremellan – smidigt och utan ansträngning.

3

ESSILOR EYECODE

En specialanpassad individuell lösning, bara för dina ögon.

Visste du att de flesta glas tillverkas utifrån antagandet att alla ögon är lika och har samma placering av ögats mittpunkt, när det i själva verket kan skilja upp till 30 procent?

Essilor Eyecode är en unik 3D-mätning av dina ögon som gör att dina glasögonglas kan slipas efter dina individuella mått, så att de fungerar så optimalt som möjligt för just dig. Glas som har optimerats med Eyecode är upp till fem gånger mer exakta än standardglas, vilket ger betydligt bättre synskärpa utan ansträngning. Glasen blir skräddarsydda för dina unika ögon.

ESSILOR CRIZAL YTBEHANDLINGAR

Dina glasögon är inte kompletta utan en Essilor Crizal ytbehandling som gör dina glasögon tåliga för daglig användning, ger dig klarast möjliga seende samtidigt som ögonen skyddas för framtiden.

5

Essilor Crizal ger många fördelar för glas och ögon

 • Klart seende – Tar bort reflexer från strålkastare, gatubelysning och inomhusbelysning
 • Klara glas – Skyddar mot repor, smuts, damm och vatten Dammavstötande
 • Skyddar ögonen – Komplett skydd mot UV-strålning och selektiv filtrering av skadligt blått ljus
 • Synliga ögon – Rena, klara och reflexfria glas är i princip osynliga för din omgivning. Andra ser dina ögon tydligt.

Det finns Essilor Crizal-ytbehandlingar för alla. Upptäck hur de kan förändra ditt liv och skydda både dina glas och dina ögon.

UV-strålning, blått ljus, bländande ljus och trötthet är utmaningar för ögonen. Essilor Transitions®-glas, som anpassar sig när ljusförhållandet ändras, kan skydda dina ögon från alla dessa faktorer. De färgskiftande Essilor Transitions-glasen minskar bländningen, blockerar 100 procent av UV-strålningen och filtrerar delvis bort blått ljus för mindre trötta ögon.

Glasen finns i grått, brunt, grafitgrönt och med spegeleffekt: Flash-to-Mirror.

orgreen

Danska Örgreen gör högkvalitativa glasögon i en skandinavisk stil.
En fusion av stilren dansk designtradition och japanskt hantverk. Tidlösa bågar i klassisk nordisk minimalism.

tomford

Tom Ford har gått från att vara mannen bakom Gucci och YSL till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Genom att uppdatera klassisk design och tänja på gränserna kombinerar han retro och modernitet.

Untitled-2

Laura Ashley är det engelska heminredningsmärket som vidgat sina vyer och idag tillverkar allt från möbler till parfym och glasögon. Precis som med inredningen är bågarnas design grundad i traditionella värderingar men med en originalitet.

silhoutte

Detta österrikiska varumärke har med sina fjäderlätta båglösa glasögon revolutionerat vad ett par glasögon kan vara. En kombination av stil, lätthet och hållbarhet. Silhouette är den officiella leverantören till amerikanska NASA.

skaga1

Svenska Skaga, med sin grund i hantverk och designtradition, är kända för sin kvalitet. Stolta över Skagas kulturarv skapar det Svenska designteamet tidlösa kollektioner av moderna och relevanta bågar med skandinaviskt påbrå.

rayban1

Ett kultmärke som alltid är relevant. Det finns nog inga solglasögon som under så lång tid förknippats med så många kulturella ikoner som Ray-ban. Tidlösa modeller som Aviator, Wayfarer och Clubmaster.

peak

Kanske Sveriges mest välkända märke in sportmode så är Peak Performance synonymt med komfort och design i kombination. Bågkollektionen hämtar inspiration från klättring, skidåkning och moderna material.

asdf

Namngivet efter det klassiska Carrera Panamerica loppet 1956 fortsätter Carrera att inspireras av den drivkraft och passion som symboliserar racingvärlden. En blandning av ny teknologi och senaste mode kombineras med detaljer inspirerade av bilsporten.

pulland bear
mango
Revlon-Logo
guess
maxmara
william-morris
bolon
dyrberg-kern
pilgrim
gant
william-morris
silhoutte

Detta österrikiska varumärke har med sina fjäderlätta båglösa glasögon revolutionerat vad ett par glasögon kan vara. En kombination av stil, lätthet och hållbarhet. Silhouette är den officiella leverantören till amerikanska NASA.

orgreen

Danska Örgreen gör högkvalitativa glasögon i en skandinavisk stil.
En fusion av stilren dansk designtradition och japanskt hantverk. Tidlösa bågar i klassisk nordisk minimalism.

hugo

Märket tar sitt namn från grundaren Hugo Boss. Allt började med ett litet skrädderi i Tyskland på 20-talet. Man är främst kända för klassiska välskräddade herrkläder. Hugo Boss glasögon står för klassisk kvalitet och design.

tomford

Tom Ford har gått från att vara mannen bakom Gucci och YSL till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Genom att uppdatera klassisk design och tänja på gränserna kombinerar han retro och modernitet.

skaga1

Svenska Skaga, med sin grund i hantverk och designtradition, är kända för sin kvalitet. Stolta över Skagas kulturarv skapar det Svenska designteamet tidlösa kollektioner av moderna och relevanta bågar med skandinaviskt påbrå.

oakley1

Oakley har sedan 1975 vuxit till att vara marknadsledaren inom sportglasögon, deras solglasögon används idag av majoriteten av deltagarna på de Olympiska spelen. Tekonologin i Performance kollektionen filtreras ner i märkets Active och Lifestyle kollektioner.

rayban1

Ett kultmärke som alltid är relevant. Det finns nog inga solglasögon som under så lång tid förknippats med så många kulturella ikoner som Ray-ban. Tidlösa modeller som Aviator, Wayfarer och Clubmaster.

maxmara1

Max Maxar produkter uttrycker kvinnlighet och sann tidlös elegans skapat av en kombination av hög kvalitet, modern design och italiensk stil.Det är market för den moderna kvinnan som söker eleganta och sofistikerade bågar.

bolon
carrera
pilgrim
peak-performance
KunoQvist
william-morris
guess
swarovski-logo
lewis
gant
william-morris