Digital synstress

Digital synstress

Digitala skärmar kan ge synstress och ögonproblem som suddig syn och ont i ögonen, torra ögon, huvudvärk eller koncentrationssvårigheter. Om du har något av dessa symptom kan din optiker hjälpa dig.

Under din synundersökning kommer optikern att ställa frågor om vilken typ av display du använder på jobbet eller hemma för att fastställa om du kan behöva speciella skärmglasögon eller linser.

Våra glasleverantörer erbjuder glas som minskar ögats digitala stress. Glaset ger ett avslappnat seende på nära håll och hjälper ögat att ställa om mellan avstånd och närseende. Dessa glas är inte bara perfekta för digitala enheter utan även för att läsa böcker och tidningar.

För att minska det skadliga blå-violetta ljuset som genereras av digitala skärmar och LED-lampor, kan glasen utrustats med en behandling som blockerar detta ljus och förhindrar att det når ögat.

Vi samarbetar bland annat med Essilor, världsledande glastillverkare, som tagit fram Eyezen™ som tillhör en ny generation enkelslipade glas för personer i åldern 20 till 45. Essilor Eyezen™ förbättrar livskvaliteten: de skyddar mot ansträngda och trötta ögon även efter lång tid framför digitala skärmar.