Om Oss

Vi är Backmans

about-girl-img
about-img-men

Tor Backmans vision 1959 var väldigt ovanlig för sin tid. Han ville erbjuda mer än en vit optikerrock, han ville skapa en helhetsupplevelse för sina livslånga kunder. Därför öppnade han Backmans Optik, där det kliniska mötte stil och mode, och erfarenhet och klassik optik mötte innovation och nytänkande.

Ur hans vision föddes begreppet “Backmansfamiljen” dit alla är välkomna och lika värdefulla. Hos Backmans är vi stolta att ta hand om hela din familj, från barn till senior och hela vårt arbetssätt är grundat kring det personliga mötet. Detta är värderingarna som gör oss till Backmans.

Kompetens, Valfrihet och Omtanke

Vi som träffar dig i butikerna sätter dig i fokus och jobbar oavbrutet på att erbjuda dig bästa möjliga service, tillgänglighet och kompetens. Med lika stora delar klinisk spetskompetens som kreativitet och personligt engagemang, väljer vi som jobbar i varje butik ut de produkter som möter våra kunders behov oavsett om det gäller bågar, kontaktlinser eller glas.

Hos de stora kedjorna styrs ofta inköpen av inköpare som sitter långt från butiken och aldrig träffar kunderna, varje butik har samma bågar oavsett vart du går – så vill inte vi att det ska vara. Backmans är en fristående optiker vilket betyder att vi är fria att handplocka in det bågsortiment våra kunder vill ha för varje enskild butik. Hos oss hittar du varumärken och modeller som inte finns någonannanstans.

Vår kliniska kompetens är avgörande i vårt löfte till dig att ge dig det bästa för dina ögon. Därför är vi kvalitetscertifierade enligt Optikerförbundet, och våra optiker är legitimerade med kontaktlins- och arbetsmedicinskbehörighet.

Idag är Backmans Optik ett familjeföretag och vi är stolta över att Tors framtidssyn lever vidare i butikerna i Skärholmen, Vällingby, Upplands Väsby och Uppsala och att våra lojala kunder, backmansfamiljen, är ombord på resan till framtiden.

Välkommen in till din lokala Backmans butik.

about-glasses-img

Synunder- sökning

Kontaktlinser

Bågstylist

Verkstad