Kontaktlinsundersökning

Kontaktlinsundersökning

Vi rekommenderar alla våra kontaktlinskunder att genomföra regelbundna besök för att se över ögats hälsa och alltid vara uppdaterad med rätt linser med rätt korrigering. Linsmarknaden utvecklas ständigt med nya produkter för bästa komfort och skärpa.

Nytillpassning är till för kunder som aldrig tidigare använt linser. Förutom en komplett synundersökning går optikern igenom valmöjligheterna och tillsammans tar ni fram det bästa alternativet av linser för just dina behov. Därefter bokas en linsträning, där ni tillsammans med optiker eller behörig linspersonal tränar hantering samt skötsel av kontaktlinser.

Vi tillpassar även stabila linser, till exempel för patienter med keratokonus, som inte kan använda mjuka linser eller blir tillräckligt hjälpta av korrigering med glasögon.

Vi tillpassar även nattlinser (Ortho-K). Nattlinser är en stabil lins som omformar hornhinnan när du sover och gör att du ser bra på dagen – helt utan synhjälpmedel! De kan även hjälpa till att bromsa utvecklingen av närsynthet och lämpar sig därför extra bra till yngre personer med närsynthet i familjen.