Topp tre stilar för vintern 2021 hos Backmans Optik

Du som behöver inspiration och är på jakt efter ett par nya bågar denna vinter kan sluta leta och läsa om våra favoritstilar för vintern 2021. Från tidlöst svenskt till inspiration från 60- och 70-talet, i dessa tre stilar finns det något för alla. Skulle du ändå inte hitta vad du söker i denna lista, kom in till oss i butiken och utnyttja vår kunniga personal. De är experter på stil och form med stor passion för glasögonmode.

1. Skandinavisk minimalism

EoE Glasögon

Vad vore denna vinterlista utan intryck från Skandinavien. Vi älskar svensk design för dess enkelhet där det är i de små detaljerna som magin händer. Bågar av hög kvalitet med enkla ingraveringar och utsmyckningar. För denna minimalism borgar för kvalitet före kvantitet. Ett märke som följer dessa värderingar är EoE glasögon. EoE föddes i svenska Lappland 2010 och har sedan dess designat bågar med inspiration från Norrland. Alla deras bågar är dessutom tillverkade på ett miljövänligt sätt. Du kan hitta dessa bågar i ett antal av Backmans butiker.

2. Jordnära färger – Havana style

Francois Pintons Glasögon

Denna vinter står eleganta, jordnära toner i framkanten, speciellt havannafärgade bågar. Havannafärgade bågar ser ut som sköldpaddsskal och har en känsla av marmor vilket ger bågarna lite extra lyx. Dessa former och toner är lika moderna som de är klassiska. Vi rekommenderar havannafärgade bågar från Francois Pinton denna vinter. Francois Pintons glasögon är handgjorda i Frankrike och har burits av Hollywood-ikoner som till exempel Sharon Stone, Richard Gere och Nicole Kidman.

3.Metallic and Retro – A Classic Style to Reimagine

John Lennon Bågar

John Lennon var inte bara musikern och fredsaktivisten som låg bakom den fantastiska låten Imagine. Han var även en stilikon som alltid kommer att kännas relevant. De runda bågarna han bar, både som solglasögon och glasögon, har fått namnet ”John Lennon bågar” och är också ett glasögonmärke i sig själv. I vinter är det de tunna, runda bågarna i metall som gäller. Dessa bågar är dock mer än bara en retrotrend, det är en livsstil för dem som älskar John Lennon och The Beatles.