På Med Vinterdäck – Och Bilglasögon!

Nu har vi sagt hejdå till sommartiden och det dagliga solljuset är knappt nu efter att det sakta men säkert blivit mörkt tidigare varje dag. Vi välkomnar alltid vintertiden glatt, för även om dessa lite mörkare tider gör det lite jobbigare att gå upp på morgonen så är det väl ändå lite mysigt? Längtan till snö, tända ljus och julen runt hörnet. Dock vad som kanske inte är så mysigt – japp, bilkörning ute i vintermörkret.

Driving Contact Lenses

På sommaren är det enklare att undvika att köra i mörkret, och vädret är såklart inte detsamma, men på vintern måste vi kanske pendla till och hem från jobbet i mörkret, i regn och slask och snö. Och förutom mörker så är dåligt väder och bländande ljus körförhållanden som kan vara riktigt ansträngande för dina ögon. Men som tur är så finns det en lösning som vi kan assistera dig med, nattglasögon för bilkörning från Rodenstock.

Bilglasögon?

Ja, du hörde rätt. Men bilglasögon betyder inte att du behöver skaffa dig ytterligare ett par glasögon, bara för att köra bil med. De har genomgått tester enligt bestämda kriterier för säker körning (tillvänjningsperiod, synfält, bländande effekter, kontrast, färgåtergivning och rengöring) och fick betyget 1,7 (mycket bra), och de ger minskad bländning och ett förbättrat mörkerseende, men dessa glasögon kan användas hela tiden och är utmärkta för alla dina dagliga behov.

https://www.youtube.com/watch?v=dbD7DzLAbzo

Rodenstock DNEye® Scanner

Och med den toppmoderna tekniken från Rodenstock kan vi mäta ögat med stor precision då den skannar och mäter över 7 000 punkter i ditt öga. Förutom att skanna för myopi (närsynthet), hyperopi (översynthet) och astigmatism kan den också se hur dina pupiller reagerar i dagsljus och mörker och därefter se hur det kanske påverkar din syn. Med denna information kan vi hitta enskilda avvikelser som till exempel kan orsaka försämrad känslighet för kontraster. Och detta är såklart viktigt för att kunna förbättra ditt mörkerseende. Så Rodenstock DNEye® Scanner gör det möjligt för oss att ge dig ett par unikt anpassade glasögon, som du kan bära hela tiden – även efter det att du klivit ur bilen.

DNEye Scanner

Inte Bara Bättre Mörkerseende

Rodenstock mörkerglasögon för bilkörning ger även säker avståndsbedömning vid parkering och omkörningar och bekväm ändring av blick och synfält mellan vägbana, sidospeglar och din instrumentbräda. Att kunna växla enkelt mellan att se bra på långt och nära avstånd är viktigt när du kör och progressiva glas för mörkerkörning kan göra detta möjligt. Allt för att ge dig optimal synkomfort när du är ute och kör i vintermörkret. Utseendemässigt så skiljer sig progressiva glas heller inte från “vanliga” glas, så du kan känna dig bekväm utanför bilen också.

Så Kom in Och Säg Hej!

Vi välkomnar er varmt in till en av våra butiker om du vill prata mer om dessa glas eller kanske boka in en tid för en synundersökning. Klicka här för att se vilken butik är närmast dig.